Comunism

Dusmanul binelui este mai binele

Un bolnav psihic nu poate conduce o masina. Da un test psihologic, nu il trece si nu este primit in examen, nu i se da carnet. Un bolnav psihic poate fi insa procuror si se poate juca in voie cu destinele oamenilor. Ce spun eu procuror, procuror sef!

Un articol interesant povesteste despre aventurile orasului Dallas cu un procuror “districtual” de care nu poate scapa. Procurorul, o femeie, bolnava psihic, nu poate fi concediata pentru ca legea ce reglementeaza conflictele de munca nu permite, sau nu stipuleaza exact ce poti sa faci cu bolnavii mintali. Statul s-a adresat instantei in speranta ca o poate concedia. Colegii de munca (subalternii) femeii ar depune oricand marturie ca procuroarea a avut ceva episoade de paranoia deliranta. De altfel a fost tratata de depresie severa, dar se poate ca si alte aspecte ale bolii ei sa iasa la iveala. Si totusi nu poate fi trimisa la plimbare pur si simplu.

Sa privim un pic detasati de situatia noastra de romani. Un bolnav psihic ajunge intr-o functie. Este evident incompetent si datorita starii in care se afla provoace probleme colaterale pe care nimeni nu le sanctioneaza, pentru ca, nu-i asa bolnavul psihic nu este responsabil de actele sale. Dar totusi nu poti sa il dai afara, sa il trimiti la plimbare! Chiar daca exista certificat medical care atesta nebunia lui.

Aha! Tare lege, multe asa inainte, imediat vom ajunge inapoi in epoca de piatra, de data asta socialista!

Dusmanul binelui este mai binele 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

4 thoughts on “Dusmanul binelui este mai binele”

  1. Din pacate cred ca si politica romaneasca este plina de asemenea oameni fara diagnostic intr-adevar dar dupa actiunile pe care le intreprind nu este prea greu de dat seama.

Leave a Reply