Porc

Mintiti poporul cu televizorul!

Ei bine, nu numai cu televizorul (televiziunea) ci chiar cu toate categoriile de presa. Statisticile isi fac loc pe prima pagina, de obicei la momente bine alese, cu formulari mestesugit si esantioane de informatie “semnificativa” pentru subiectul respectiv. Saptamana asta am avut parte de doua statistici interesante: http://www.zf.ro/zf-24/o-statistica-ascunsa-iese-acum-la-iveala-somajul-in-randul-tinerilor-din-romania-mai-mare-decat-media-din-statele-uniunii-europene-14597696 si http://www.mediafax.ro/social/studiu-romanii-lucreaza-cel-mai-mult-din-ue-pe-parcursul-unei-saptamani-14601292 . Pe scurt una spune ca avem (prea) multi tineri someri, cealalta spuna ca muncim (prea) mult. Nu este nici o noutate, stiam ca tinerii intalnesc dificultati serioase la angajare, desi angajatorii cauta cu disperare tineri competenti pentru ocuparea unor posturi mai bine sau mai rau platite. Sistemul de invatamant si sistemul de asistenta sociala lasa tinerii cu zero sanse de angajare. Ca muncim prea mult nu e adevarat, dupa parerea mea nu muncim destul si nici nu avem un mediu economic util in care sa ne valorificam munca. Nu asta este important, dar imi aduc aminte de perioada de dinainte de februarie 2000 cand se spunea ca introducerea saptamanii de lucru de treizeci si cinci de ore in Franta va duce la reducerea somajului. Nu a redus somajul, a dus fix la cresterea lui, dar nu asta e important, important este ca statistiti de acelasi fel cu cele prezentate in cele doua articole apareau in presa franceza a vremii, popularizand si justificand viitoarele miscari ale guvernului. Au trecut cincisprezece ani de atunci, masura a dus la impozite marite si saracie, dar guvernele socialiste atat de iubite in Franta mentin cu incapatanare aceasta politica de treizeci si cinci de ore. Data fiind situatia de pe piata muncii din Romania, aparitia celor doua sondaje ma face sa ma tem de viitoare initiative guvernamentale pe piata muncii. Sa ma tem si sa incerc sa ma pun la adapost.

Mintiti poporul cu televizorul! 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

One thought on “Mintiti poporul cu televizorul!”

  1. Toate trusturile de presa sunt in stare sa inventeze sau sa faca din ceva nesemnificativ o stire de senzatie, toate astea sunt facute din prostie care nu lipseste din nicio redactie sau pentru un interes anume.

Leave a Reply