Buget

Pe bani nu-i aduce barza…

Presedintele francez este o sursa inepuizabila de buna dispozitie pentru presa straina, chiar si atunci cand are initiative care la prima vedere par bune. Despre o astfel de initiativa scrie aici: http://www.mediafax.ro/externe/francois-hollande-extinde-serviciul-militar-voluntar-pentru-combaterea-somajului-in-randul-tinerilor-14168500 . Insa articolul este interesant din alt punct de vedere, deoarece initiativa presedintelui francez dezvaluie inabilitatea guvernelor de prin Europa (cu mici exceptii la aceasta ora) de a intelege de unde anume vin banii. Presedintele francez probabil ca isi inchipuie ca banii vin de la el de acasa si ca poate sa se joace cu ei cum ii trece prin cap, si asa si guvernul nostru, si altele de pe langa noi. Trecand peste ridicolul situatiei, angajarea la stat a aproximativ o mie de someri, in conditiile in care Franta are deja cateva milioane, cea mai proasta idee pe care o poate avea orice guvern in conditii de somaj ridicat, scaderea nivelului veniturilor paturii medii a populatiei si accentuarea problemelor economice este aruncarea banilor pe fereastra. Fara nicio suparare, daca le dadea bani ca sunt someri era inca bine, dar sa investeasca milioane si milioane de euro in extinderea unor structuri si asa megalomane, sa creeze noi centre de recrutare si instruire, sa minta poporul ca angajarea la stat a inca o mie de oameni rezolva problema somajului este o tampenie crasa. Bineinteles, guvernul francez, ca orice guvern european la aceasta ora, nu este populat de oameni destepti, si asta nu e nici o nenorocire, in principiu. Dar acesti oameni iau un exemplu care a functionat intr-un caz foarte particular (in Franta a mers foarte bine in DOM-TOM) si il generalizeaza visand sa faca la nivelul unei natiuni ceea ce au facut acolo unde printr-un miracol acest lucru a fost potrivit si necesar. Pe perioada in care vor fi incadrati militari fostii someri vor invata o meserie. Si da, nu vor mai bate strazile de-a lungul si de-a latul. Meseria pe care o invata in armata nu este cautata in viata civila, deci dupa ce vor fi eliberati din stagiul militar voluntar vor deveni imediat pensionari-someri. Si toti banii investiti se vor fi dus instantaneu pe apa sambetii. Caci bineinteles nu lipsa calificarii este problema in Franta, ci lipsa locurilor de munca din sectorul privat. Si nu vor fi locuri de munca in acest sector pana cand salbaticia jafului guvernamental prin intermediul impozitarii excesive nu va inceta. Se pare ca guvernele sunt incapabile sa gestioneze fondurile unei tari, asteptam pe viitor aparitia unor structuri competente.

Pe bani nu-i aduce barza… 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

One thought on “Pe bani nu-i aduce barza…”

  1. Poate nu-i aduce barza dar, la ei s-ar putea sa creasca prin copaci. Totusi ei se gandesc sa faca ceva ai nostri se gandesc cum sa-i mai fure.

Leave a Reply