Munca

Munca, saraca de ea!

Un comunicat al Organizatiei Internationale a Muncii precizeaza ca 6400 oameni mor zilnic in accidente de munca sau din cauza bolilor profesionale: http://www.mediafax.ro/social/oim-6-400-de-oameni-mor-zilnic-in-accidente-de-munca-sau-din-cauza-bolilor-profesionale-14167731 . Sigur, e un subiect tragic, un subiect care nu prea lasa loc de interpretari favorabile, dar haideti sa facem un mic calcul. Populatia lumii este de aproximativ 7.242.000.000 oameni. Sapte miliarde doua sute patruzeci si doua de milioane de oameni, ca sa fie mai clar. Si pragul de sapte miliarde a fost atins in 2012. Acum suntem in 2015. Cei 6400 oameni care mor zilnic in accidente de munca sau din cauza bolilor profesionale reprezinta 0.0000883% din populatia lumii. Adica intr-un an mor in accidente de munca sau din cauza bolilor profesionale 0.03% din populatia lumii. Pentru comparatie 0.24% mor din cauza bolilor de inima si tot cam atat din cauza infectiilor si a bolilor transmisibile. Hmmmm… Daca e sa privim in acest fel munca nu mai e chiar o boala atat de grea, nu? Nu intr-atat incat sa merite eforturile pentru a o eradica, nu-i asa? Cred ca suntem la un foarte mic pas de a avea in viitorul mediu o legislatie care sa interzica munca in Uniunea Europeana, si asta e cu adevarat un lucru, foarte, foarte grav. Bineinteles, nu va vota nimeni o lege care sa spuna “munca e interzisa”, dar se vor ridica atat de multe bariere in fata muncii, incat va fi mai usor sa traiesti in saracie din mila societatii, decat sa muncesti. Deja legislatia muncii e aberanta si ridica semne de intrebare asupra intentiilor celor care au intocmit-o si votat-o, dar stiri alarmiste ca cea citata vor determina un zabauc de parlamentar sa puna bariere definitive intre angajat si angajator, intre cetatean si munca. Asta daca nu se corecteaza ceva pe la alegeri, dar slabe sperante!

Munca, saraca de ea! 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

2 thoughts on “Munca, saraca de ea!”

  1. Sunt oameni cu un coeficient de inteligenta mult mai redus care si-au dat seama ca munca este foarte periculoasa si prin urmare s-au tinut departe de ea. Nu ar fi de mirare ca oameni la fel de inteligenti dar cu putere de decizie sa interzica definitiv munca. Prin urmare munca este daunatoare speciei umane!

Leave a Reply