Responsabilitate

Stiinta nu e chiar pentru toata lumea

Am citit de curand despre un cercetator (“om de stiinta britanic”) care si-a propus sa traiasca o suta cincizeci de ani. Foarte frumos, ii doresc succes. Nu este primul care isi doreste sa traiasca mult, fiecare isi doreste sa aiba o vita lunga si fericita. Problema este ca omul a ales cel mai ciudat mod posibil ca sa isi realizeze acest vis frumos. Ia peste o suta de medicamente pe zi, cel putin asa scrie aici: http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/cercetatorul-britanic-care-ia-100-de-medicamente-pe-zi-pentru-a-trai-150-de-ani-14162049 . Ceva este in neregula, nu e o problema sa iei medicamente atunci cand ai nevoie, dar daca iei medicamente cu pumnul ajungi in alta parte. Nu stiu cata vreme va trece pana cand ficatul, rinichii sau mai stiu eu ce alt organ intern se va revolta si va inceta sa functioneze. Este adevarat ca omul isi face analizele de sange zilnic, dar acestea nu il vor ajuta prea mult, caci de obicei analizele de sange indica un rau deja facut, o situatie care trebuie corectata, dar in care el nici macar nu se afla de la bun inceput. Ma rog, nu ma pricep la medicina, nu sunt medic, nici nu vreau sa am prea mult contact cu aceasta categorie socio-profesionala, dar un pic de bun simt in domeniu nu strica, si mai mult decat atat, aceasta situatie ne arata ca bunul simt nu prea are legatura cu nivelul de instruire al subiectului. In contrast cu acest “cercetator britanic” exista un alt om care si-a propus sa traiasca o suta douazeci de ani fara sa ia nici un medicament, deoarece crede ca medicamentele ii polueaza corpul. Pare o tinta mai usor realizabila, o suta douazeci de ani nu este o varsta nemaivazuta, au mai fost oameni care au trait pana la aceasta varsta si, intre noi fie vorba, limita de varsta pare sa fie impinsa din ce in ce mai mult peste o suta de ani. Pentru acet din urma individ, deja ajuns pana aproape de saizeci de ani, se pare ca fuga de medicamente nu i-a adus nimic bun, deja suferind de hipertensiune, artrita si alte dragalesenii de acest gen. Dar daca o tine tot asa cercetatorul britanic nu mai ajunge nici la saizeci de ani! Cine ii face o injectie cu bun simt?

PS: Are cineva mai multe informatii despre acest subiect? Se pare ca presa bate campii intr-un fel sau altul…

Stiinta nu e chiar pentru toata lumea 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

3 thoughts on “Stiinta nu e chiar pentru toata lumea”

  1. In cazul primului om de stiinta, sa vrei sa traiesti 150 de ani cu 100 de medicamente zilnic trebuie sa fi cel putin masochist sau poate ca omul a renuntat la mancare si se hraneste cu medicamente. Oricum ar fi pare sa fie destul de ciudat.

    1. Da, e ciudat, dar nici stirile nu sunt foarte clare pe acest subiect. De exemplu nu e clar in ce mod ia cele 100 de medicamente si nu e clar daca sunt medicamente sau sunt substante. Poate face o injectie cu toate si gata. Si nici nu e clar daca sunt aceleasi 100 in fiecare zi sau daca variaza, in functie de ceea ce ii indica testele de sange. Oricum, foarte interesat, as vrea sa il contactez e cineva de la noi, sa vedem si punctul lui de vedere.

Leave a Reply