Glob

“Va urez felicitari!” =))

a ura (DEX) – A adresa cuiva o dorință de bine, de obicei cu ocazia unui eveniment deosebit, a felicita; a închina în sănătatea cuiva.

felicitare (DEX) – Acțiunea de a feli­cita; laudă pentru un succes sau urare de succes, de fericire etc.

Sintagma absurda din titlul articolului nu a fost rostita de vreun analfabet pe un santier oarecare de la marginea tarii, nu a fost rostita de vreo precupeata, un tractorist, un gunoier sau vreun tigan caldarar, caci as fi avut toata intelegerea pentru bietul om, doar meseria lui implica munca fizica, grea, si nu participarea la evenimente la care sa aiba ocazia sa “ureze” felicitari. Nu, sintagma de mai sus am auzit-o personal provenind de la prezidiul festivitatii de premiere a fazei nationale a unei Olimpiade, festivitate tinuta in aula unei universitati, in centrul istoric al unei resedinte de judet din Romania. Si nu rostita de menajera salii in care avea loc, ci de doi (DOI) membri ai prezidiului, oficialitati din sistemul de invatament, persoane care aveau legatura cu organizarea Olimpiadei, persoane care aveau functii importante prin Inspectoratul Scolar judetean sau prin ministerul de resort. Au vorbit, au spus prostii, nu i-a corectat nimeni, a ramas asa. Cum sa invete copiii bine daca cei care ar trebui sa ii invete sunt retardati? Da, stiu, nu toti etc, etc. Daca un singur retardat ajunge la conducerea sistemului de invatamant strica tot ce e in jurul lui ca un mar putred intr-o caruta. Normal pentru Romania, numirile in posturile de conducere sunt facute politic. Dar daca tot numesti o pila, nu poti sa ai grija sa numesti o pila care stie sa scrie, sa citeasca si sa vorbeasca? Ce, nu mai sunt oameni loiali pe la partide care sa aiba mai mult de doua clase si o diploma cumparata? Ce spun eu o diploma, o caruta de diplome cumparate? E jenant pentru Romania sa nu poti purta o discutie coerenta cu o persoana din invatamant care, culmea, mai are si functii de conducere. Ce sa inteleaga copiii de aici, ce model sa isi ia? “Vreau sa ajung retard ca domnul din prezidiu”? Nu cred ca e modelul portrivit.

“Va urez felicitari!” =)) 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

One thought on ““Va urez felicitari!” =))”

  1. O exprimare de genul asta este greu de tolerat, nici macar din partea unui elev, dar din partea unui profesor care mai ocupa si o functie la Inspectoratul Scolar. Rusine!

Leave a Reply