Sfarsit

Pe cand un razboi major in Europa? (1)

Din ce in ce mai mult se vorbeste despre diminuarea globala a violentei, cu accent pe o nota aparte a acestei situatii, reducerea numarului de infractiuni efectuate cu violenta. Datele, desi oficiale, sunt extrem de controversate, fie si numai pentru ca sunt prezentate de guverne care, in orice parte a lumii ar fi ele, nu mai prezinta credibilitate. Atentatorii de la Paris nu au fost violenti? Atentatorii de la Copenhaga nu au fost violenti? Sirul nesfarsit de violente care se desfasoara in Africa nu conteaza? Dar cele din China sau din America de Sud? Pentru oamenii de stiinta sponsorizati de guvernele socialiste europene nu conteaza adevarul, statistica sa arate bine, adevarul poate fi ingropat sub pres. In America, acelasi lucru. Banii vin de la guvern, oamenii de stiinta vor scoate din palarie tot timpul rezultate pe placul guvernului, in spiritul politicii guvernamentale. Studii independente sunt extrem de greu de gasit, sunt obscure si nu prezinta un interes global. Chiar daca ne concentram numai pe Europa, constatam ca situatia este foarte tulbure, desi este oarecum mai buna decat in restul lumii. Numai ca am adus restul lumii in Europa printr-un val nesfarsit de emigranti ale caror acte violente sunt cel mai adesea trecute cu vederea de politie, sunt neinregistrate pentru ca ar da rau in statistici. Bineinteles, aceste acte de violenta nu sunt cu nimic deosebite de ale localnicilor, dar macar, sa ne intelegem bine, localnicii au ajuns la un nivel de trai la care nu ii mai intereseaza sa isi violeze vecina, pentru ca femei sunt pe toate drumurile si disponibilitatea unei femei nu mai depinde de averea pe care o ai de cel putin un mileniu. Iarasi, nu ii mai intereseaza sa sparga o vitrina pentru o prajitura, asta se intampla in secolul saisprezece, nu mai e la moda, pur si simplu am evoluat ca societate. De asemenea din statistici este stearsa violenta guvernamentala. Politia care imprastie cu gaze lacrimogene o demonstratie tot acte de violenta face, chiar daca acest tip de violenta este legalizata. In plus, este foarte usor de trecut cu vederea un alt fel de violenta din partea guvernului, violenta care tine de constrangerea permanenta a individului in niste tipare la care el nu adera, dar care, nu-i asa au fost legiferate si trebuie sa fie respectate de toata lumea. Din nefericire lumea nu este mai putin violenta acum fata de trecut si daca statistic numarul mortilor violente pe cap de locuitor, e adevarat, a scazut, aceasta scadere nu poate fi pusa pe seama scaderii tendintelor violente individuale sau colective ci din contra, pe o eroare tehnica specifica metodologiei de investigare.

Deci, dupa mine, nu avem cetateni mai putin violenti, ci din contra, din ce in ce mai violenti, nu avem state mai putin violente, ci din contra, din ce in ce mai violente. Datorita faptului ca civilizatia a adus niste beneficii directe cetateanului, cele mai multe de natura tehnologica si nu sociala, cetateanul nu mai este dispus sa recurga usor la violenta, violenta nu ii mai este necesara, dar asta nu inseamna ca ea nu ii este la indemana, nu ii este caracteristica, nu poate apela la ea daca ar vrea, daca ar avea nevoie.

—- va urma —-

Pe cand un razboi major in Europa? (1) 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

2 thoughts on “Pe cand un razboi major in Europa? (1)”

  1. In general natura speciei umane este una violenta. Progresul tehnologic nu a dus nici pe departe la scaderea violentei, acesta a condus doar la o crestere considerabila a populatiei si prin urmare o scadere a violentelor doar statistic pe cap de locuitor. Nu cred ca pe viitor se va schimba ceva ba, din contra cred ca situatia se va inrautatii.

    1. Statisticile sugereaza faptul ca actele de violenta nu au crescut in acelasi timp cu populatia. Unii “smecheri” au considerat asta o diminuare a naturii violente a omului, dar nu au tinut seama de faptul ca un act de violenta necesita un anumit mediu pentru a se dezvolta si desfasura. Pe scurt, au folosit numai anumite date pentru a-si confirma teoria, lucru care ma dezgusta si care nu face bine nimanui. O sa mai auzim de subiectul asta!

Leave a Reply