Comunism

Realitatea va contrazice tovarasi!

Grecii au fost mai mult sau mai putin surprinzatori la ultimele alegeri, alegand bineinteles ceea ce era mai rau, aducand la putere un partid extremist, culmea, un partid de extrema stanga. In buna traditie a partidelor de stanga, seful partidului a preluat imediat sefia guvernului si a adus in guvernul tarii tot felul de marxisti cu mare dragoste pentru Rusia. Stau si ma intreb daca nu cumva ar fi fost mai bine pentru Grecia sa emigreze votantii comunisti in Rusia sau in Korea de Nord, dar nu despre asta vreau sa vorbesc. Ca orice partid de stanga, Syriza a castigat pe mana celor mai putin inteligenti membri ai societatii, cei mai saraci si cei mai obedienti, cu participarea larga a marii mase de bugetari si a unei parti din intelectualitatea alienata. Asta nu este o surpriza, dar promisiunile pe care au putut sa le creada sunt de-a dreptul halucinante. Alexis Tsipras liderul partidului Syriza a promis ca va aduce la un sfarsit “umilinta si durerea”, fara a preciza exact cam care ar fi acelea, dar insistand asupra faptului ca va negocia cumva, nu a explicat exact cum, reducerea indatoririi tarii, cu un procent ambitios, cincizeci la suta, terminand in acelasi timp cu perioada de austeritate bugetara. Ca intotdeauna pentru partidele de stanga, la inceput promisiunile sunt naucitoare, optimismul prostesc capata cote maxime, prostimea e in delir, insa tare mi-e teama ca, asa cum se intampla de obicei, promisiunile raman promisiuni, socialistii ajunsi la putere se vor imbogati rapid si cetatenii vor saraci la fel de rapid. Nu e intamplator ca din bancile grecesti au disparut rapid bani retrasi masiv de popor, se pare ca o anumita parte a grecilor e inca lucida si stie la ce sa se astepte. Pacat ca nu (mai) au nici o putere. Liderii europeni nu vor accepta niciodata reducerea datoriilor Greciei cu cincizeci la suta batand din palme. Deja cativa dintre acestia s-au exprimat destul de clar in aceasta privinta, dar nu trebuie subestimata totusi dorinta socialistilor din intreaga Europa de a face din batranul continent continentul rosu. Probabil ca speranta Europei este acum indreptata catre Germania, tara care a raspuns destul de clar ca nu este dispusa sa acorde clementa prea mare guvernului grec, guvern care, imediat dupa trecerea entuziasmului prostesc se va gasi intr-o situatie de presiune interna, poate chiar mai mare decat cea externa. Foarte interesant va fi ce va face guvernul grec in aceasta situatie. Va scoate Grecia din zona euro? Va reporni cumva motoarele economiei Grecesti? Care economie nu e clar, turismul nu se va relansa cu un guvern marxist-comunist la putere, comertul nici atat. Cel mai probabil situatia se va inrautati, asa cum spuneam in titlu, realitatea ii va contrazice pe tovarasi, ca intotdeauna!

Realitatea va contrazice tovarasi! 4.75/5 (95.00%) 4 votes

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

5 thoughts on “Realitatea va contrazice tovarasi!”

  1. E greu de crezut ca Grecia se va salva singura, in conditiile in care, la ei nu prea mai merge nimic. Partea proasta este ca desi se afla intr-o situatie fara prea multe sperante noul guvern isi permite sa aiba o atitudine mai mult decat aroganta fata de cei care ar putea sa-i ajute. Mai mult, se pare ca Grecia pare sa devina un model demn de urmat pentru Spania. Oare asta sa fie solutia?

  2. Din pacate noi o sa urmam! Si nu avem cum sa scapam cu politicienii nostri corupti. Romania a luat un acord ( imprumut ) preventiv de la FMI, adica au luat bani pe care nu ii cheltuie dar la care platesc dobanda. Fara alte comentarii.

Leave a Reply