Accident

Desteptul promite si prostul asteapta

Poti sa te consideri un bun manager atunci cand reusesti sa iti conduci echipa catre obiectivul pe care ti l-ai impus fara sa minti. Nu conteaza daca echipa adera sau nu la obiectivele tale, nu conteaza nici daca echipa te apreciaza si te urmeaza datorita increderii si respectului pe care ti le poarta sau pentru alte motive mai meschine, nu conteaza daca sefii te apreciaza sau nu, dupa parerea esti un bun manager daca iti atingi obiectivul fara sa iti minti colectivul si fara sa iti minti sefii. Pe langa aceasta trasatura esentiala iti mai trebuie si alte calitati, pe care poti sa le ai sau poti sa nu le ai, dar cel putin nimeni nu o sa arate nimeni cu degetul dupa ce iti termini proiectul.

Dar ce prim ministru e ala care minte precum respira. In timp ce oamenii demonstrau impotriva cresterii RCA in 2015 (http://www.ziare.com/preturi/rca/soferii-protesteaza-in-fata-parlamentului-cu-zero-accidente-tarife-rca-demente-1336474) prim-ministrul dadea asigurari ca anul viitor nu va fi majorata nicio taxa (http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-nu-marim-nicio-taxa-in-2015-reducerea-cas-nu-e-pomana-electorala-1336514)! E normal sa nu il credem pe prim-mincinosul tarii, dar in acelasi timp ar trebui sa intelegem mecanismul prin care impozitele si taxele cresc, in acelasi timp in care guvernul poate sa jure cu mana pe inima ca nu a marit nici o taxa si nici un impozit.

RCA-ul a crescut de la inceputul anului 2014 cu cel putin 7%, atat cat recunosc oficialii din domeniul asigurarilor (http://www.ziare.com/bani/asigurari/cu-cat-s-au-scumpit-politele-rca-de-la-inceputul-anului-1301220). De ce s-a scumpit, ca doar guvernul nu a impus asta, nu-i asa? Pai nu-i chiar asa, o explicatie cu legaturi catre guven exista, scumpirile au avut loc cu girul Autoritatii de Supraveghere Financiara, institutie constituita in 2012 prin ordonanta de urgenta, in urma unui cosmar guvernamental, “prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.).“. Desi Autoritatea de Supraveghere Financiara nu se gaseste in subordinea guvernului, la fel ca multe alte “autoritati” in diverse domenii din Romania, ea este sub un perfect control politic, urmand linia politica a coalitiei de guvernare mai exact chiar decat in cazul in care ar fi in subordinea guvernului ( caci atunci niste ochi ar fi atintiti cu mai multa atentie asupra ei). Ca urmare, guvernul, clasa politica, bugetul, mai stiu eu cine, are nevoie de bani? Foarte bine, marim asigurarile, marim RCA, caci fara RCA nu se poate circula, iti confisca talonul si numerele. Deci nu prea ai ce face, trebuie sa platesti. Bineinteles, explicatii exista cu duiumul, ca exista pierderi “pe acest segment”, ca piata evolueaza, ca au scazut incasarile din CASCO etc. Praf in ochi! Guvernul nu mai are bani, noi platim!

Apreciati acest articol

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

One thought on “Desteptul promite si prostul asteapta”

  1. Parerea mea este ca scumpirea politelor RCA este doar inceputul, urmand mult mai multe in curand. Cand era campanie electorala sau anuntat tot felul de mariri si indexari, chipurile, indiferent de rezultatul alegerilor. Prin urmare acum toate acele promisiuni trebuiesc luate in calcul in noul buget pe 2015 buget, care a ramas relativ acelasi, fara cresteri deloc semnificative deci, toate aceste goluri care se vor crea vor trebui acoperite cumva. Si ca de fiecare data cel mai simplu si eficient este marirea taxelor si impozitelor.

Leave a Reply