Franta

Un presedinte popular

Un articol recent, scris pe baza unui sondaj realizat de Odoxa pentru CQFD, Tele si Le Parisien Aujourd’hui en France, il plaseaza pe presedintele francez Francois Hollande foarte jos in preferintele francezilor. De fapt optzeci si patru la suta dintre acestia isi doresc ca acesta sa nu mai candideze la alegerile din 2017. Articolul de care vorbesc poate fi citit aici: http://www.ziare.com/francois-hollande/presedinte-franta/peste-80-la-suta-dintre-francezi-nu-vor-sa-l-mai-vada-pe-hollande-in-alegerile-din-2017-1329540. Cand a fost ales, actualul presedinte francez a avut un pic peste cincizeci la suta din voturi, foarte aproape de Nicolas Sarkozy. Inutil sa mai comentam despre care jumatate l-a votat pe actualul presedinte, dar oricum, nu asta e problema, problema este ca nu inteleg de ce s-au razgandit. Mai precis se pare ca s-au razgandit aproximativ treizeci si patru la suta din francezi. Nu pare mult, dar daca tinem cont ca este vorba de un presedinte care are cheile de la arsenalul nuclear francez, acest procent capata deodata dimensiuni colosale. Presedintele in sine este acelasi ca si in ziua alegerilor, adica un politician de stanga, un socialist. Din acest punct de vedere nu putem decat sa ne gandim ca cei treizeci si patru la suta care nu il mai sustin au crezut in promisiunile sale, promisiuni pe care nu le-a indeplinit. Dar niciun politician nu isi tine promisiunile, acesta nu poate fi un criteriu. Vreau sa spun ca daca l-au votat pentru promisiunile din campania electorala, atunci merita sa li se suspende dreptul la vot. Si daca nu sunt dezamagiti pentru ca nu si-a indeplinit promisiunile, atunci de ce nu il mai vor in urmatoarea campanie electorala pentru presedinte? Pentru ca e un bufon de care rade toata Europa? Pentru ca presa engleza l-a numit “idiotul satului”? Pentru ca nu e luat in seama de ceilalti lideri europeni? Pentru ca a marit impozitele? Pentru ca a adaugat altele noi? Pentru ca a crescut somajul? Pentru ca nu a rezolvat problema imigratiei? Pentru ca nu il preocupa problemele Frantei? Nu, nu cred ca pentru toate acestea. Francezul de rand nu se gandeste pana aici, el se opreste de obicei la salariul minim si la ajutoarele sociale. Eu cred ca pur si simplu presedintele francez nu mai e la moda, desi, din punctul meu de vedere, e un presedinte foarte popular. Nu ma credeti? Uitati aici un link: https://www.youtube.com/watch?v=Rx5sBqdysCI. La aceasta data acest clip are aproape un milion de vizualizari. Si vreti sa imi spuneti ca Hollande nu este un presedinte popular? Ba da, este popular, numai ca nu mai este la moda.

Eu vreau sa candideze Francois Hollande si in 2017. Si vreau sa si castige. Pentru ca este presedintele pe care francezii il merita, este alcatuit dupa chipul si asemanarea lor!

Un presedinte popular 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

4 thoughts on “Un presedinte popular”

Leave a Reply