Impozite mai putin stiute

Despre ecoterorism am mai vorbit si cu alte ocazii. Ecoterorismul este definit ca o miscare de natura politica care utilizeaza mijloace ce implica utilizarea terorii pentru atingerea unor scopuri politice, in acest caz legate de protectia mediului. Mijloacele comune de lucru ale ecoterorismului implica raspandirea unei vine imaginare in randul cetatenilor, crearea in consecinta a unei stari de culpabilitate individuala si determinarea unor actiuni mai mult sau mai putin inconstiente sau involuntare la nivelul indivizilor care servesc socpurilor politice ale asazisilor ecologisti. Printre scopurile lor cu un puternic subtract economic se regasesc sortarea deseurilor (respectiv intreprinderile foarte profitabile care se ocupa de sortarea deseurilor), reciclarea (companiile foarte profitabile care se ocupa de reciclare), managementul resurselor regenerabile si alte chestii de acest gen. Alte chestii care ne costa pe noi toti bani grei. Citez: “Romania este obligata, alaturi de orice alt Stat Membru UE, sa atinga ambitioasa tinta de 4 kg DEEE/locuitor, tinta ce poate aduce, in cazul “ratarii”, penalitati zilnice de zeci de mii de euro”. Sursa:
http://www.ziare.com/mediu/reciclare/patrula-de-reciclare-ce-amenda-risti-daca-ti-lasi-televizorul-pe-strada-si-ce-spune-legea-1312367. Sunt departe de a fi un adept al distrugerii mediului, dar uneori lucrurile merg prea departe, si nu in directia cea buna. Tot substractul miscarii ecologiste extreme nu este protectia mediului ci obtinerea unor foloase necuvenite prin introducerea adanca a mainii in buzunarul nostru, al tuturor. Si le-a reusit de minune, punand biruri pe fiecare cap de locuitor, biruri ce se duc direct in industria ce profita de prostia noastra colectiva. Ca sa va faceti o idee de proportiile jafului din spatele cuvintelor frumoase, de implicatiile juridice si financiare ale acestor miscari puternic aclamate, ca sa va dati seama de dezastrul catre care ne indreptam daca mai continuam pe aceasta directie, cititi aici toate legile care va subjuga in relatia cu mediul in care traiti si apoi mai vorbim:   http://www.mmediu.ro/beta/domenii/gestionarea-deseurilor/legislatie-deseuri-2/. Si toate acestea inseamna numai bani smulsi din buzunarul nostru si absolut nimic pentru mediu!

Impozite mai putin stiute 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

3 thoughts on “Impozite mai putin stiute”

  1. Este un lucru normal sa reciclezi si totodata sa cureti locul in care traiesti pentru confortul personal cat si pentru protejarea mediului. Dar sa trasezi reguli de reciclare pe cap de locuitor doar pentru imbogatirea unora sub pretextul ”sa protejam natura” mi se pare prea mult.

    1. Inainte vreme reciclare era chiar o chestiune decenta si utila atat cetateanului cat si mediului. Duceai hartie, primeai contravaloarea ei in bani. Duceai, sticla, fier, primeai contravaloarea lor. Acum nu numai ca ti le iau cu forta, dar daca nu le dai mai si suporti sanctiuni. Si unii isi fac afaceri cu acesti bani. Sa vezi ce reciclare ar face romanul daca ar primi ceva in schimbul efortului lui. Reciclarea in ziua de azi e o gluma proasta si nu are nici o legatura cu mediul.

      1. Problema mai adanca si mai generalizata este ca bunul simt a devenit inamicul public nr. 1!
        In ziua de astazi nimeni si nimic nu te mai indeamna sa fii rezonabil, deoarece asta nu duce la cresterea consumului.

Leave a Reply