S-a majorat (din nou) salariul minim

Sursa favorita pentru veniturile tuturor guvernelor europene este, paradoxal, munca. Da, munca, daca vrei sa muncesti trebuie sa platesti! De aceea nu este de mirare ca toate guvernele maresc fara discernamant salariul minim astfel incat sa obtina o majorare a veniturilor, atat pe spatele angajatului, cat si pe spatele angajatorului. Ce, credeati ca salariul minim este spre binele angajatului? Povesti cu Harap Alb! Salariul minim este spre binele statului, drag lui si ca urmare legiferat si obligatoriu.

Pana la 1 iulie salariul minim era 850 lei. Sa vedem ce venituri obtinea statul in urma unui asemenea salariu! Pai de la angajat (vorba vine, tot angajatorul plateste, sarmanul) obtinea 214 lei, astfel: CAS 89 lei, somaj 4 lei, sanatate 47 lei si impozit 74 lei. De la angajator (asa cum spune guvernul – blestemat sa-i fie numele si praful sa se aleaga de oasele lui, asa cum spunem noi – in slavi sa ii fie ridicat numele si numai pe flori sa ii calce piciorusele) obtinea inca 236 lei, astfel: CAS 177 lei, somaj 4 lei, sanatate 44 lei, fond accidente de munca 2 lei, contributia pentru indemnizatii 7 lei, fondul de garantare 2 lei. Deci in urma unui singur salariu de 850 lei statul obtinea 450 lei!!!!! Mai mult de 50% din suma!!!! Si nu i-a ajuns!!!!

Asa ca a majorat salariul minim. Putea sa majoreze procentele, dar guvernul socialist s-a gandit ca bate la ochi, asa ca au majorat acum salariul minim, urmand sa umble la procente mai incolo. Acum de la angajat obtine 230 lei, astfel: CAS 95 lei, somaj 5 lei, sanatate 50 lei si impozit 80 lei. De la angajator (repet ceea ce spuneam mai sus, asa cum spune guvernul – blestemat sa-i fie numele si praful sa se aleaga de oasele lui, asa cum spunem noi – in slavi sa ii fie ridicat numele si numai pe flori sa ii calce piciorusele) obtine inca 251 lei, astfel: CAS 187 lei, somaj 5 lei, sanatate 47 lei, fond accidente de munca 2 lei, contributia pentru indemnizatii 8 lei, fondul de garantare 2 lei. Deci acum la un singur salariu, de 900 lei statul obtine 481 lei!!!!! Ce daca mai punem o frana economiei, ce daca vor mai ramane ceva someri, statul sa isi umfle burta!

Si pentru aceste fapte blestemat fie numele guvernului, acum si in vecii vecilor. Amin!

S-a majorat (din nou) salariul minim 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

Leave a Reply