Exista oameni care “mor cu zile”

Din cand in cand apare cate un articol in presa care dezvaluie dimensiunea incompetentei unor oameni care ar trebui sa aiba grija de vietile noastre. Articolul de azi este: http://www.ziare.com/social/spital/o-fetita-de-13-ani-din-vanatori-neamt-a-murit-dupa-ce-a-fost-transferata-prin-3-spitale-1304234 . Da, un copil cam de varsta copiilor mei a murit pentru ca niste oameni platiti din impozitele noastre, ale tuturor, nu au vrut sa isi faca meseria. Medicii respectivi nu au nicio scuza, si, dupa parerea mea, ar trebui judecati pentru crima si inchisi pentru tot restul zilelor. Nu ar fi fost o mare problema daca ar fi facut tot posibilul sa salveze respectivul copil si pur si simplu boala de care suferea copilul ar fi depasit cunostintele medicale pe care societatea le detine. A refuza insa sa iti exerciti profesia in conditiile in care reaua ta vointa poate determina suferinta unei persoane (sau chiar moartea, ca in cazul de fata) este o crima si trebuie pedepsita ca atare. Nu trebuie trecut cu vederea faptul ca societatea investeste bani grei instruirea unui medic, si nu investeste acesti bani pentru ca undeva, in timpul practicarii meseriei sale, acel medic sa isi trateze un pacient altfel decat la maximul posibilitatilor sale.

Exista oameni care “mor cu zile” 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

One thought on “Exista oameni care “mor cu zile””

  1. Trist dar adevarat, aceasta este realitatea din sistemul de sanatate publica. Se pare ca juramantul depus de cadrele medicale nu mai reprezinta mare lucru, este clar ca ceva nu functioneaza cum trebuie. De ce in sistemul privat cadrele medicale se compota altfel decat in sistemul public?

Leave a Reply