6 lucruri mai putin cunoscute referitoare la celebra bautura CocaCola

1. Coca-Cola a desfasurat la inceputul anilor 2000 o campanie secretă împotriva utilizarii apei de la robinet in restaurante si fastfood-uri.

2. La inceputul anilor  1880 Coca-Cola s-a vândut ca “tonic nervos”, medicament împotriva impotenţei sau a dependenţei de morfină.

3. La intrarea Coca-Cola pe piaţa chineza în 1928, nu exista o traducere a numelui brandului în mandarina, deci au trebuit identificate caracterele care pronunţate să se auda “ko-ka-ko-la”. Chiar dacă aceste caractere luate separat se auzeau cum trebuie, împreună formau propoziţii fara sens, cum ar fi “cosmarul cu ceară turtita”, musca mormolocul din ceara” sau “iapa ceruita”, în special din cauza caracterului corespunzator lui “la”, care înseamnă ceară.

4. Forma sticlei de Coca-Cola a fost inspirată de fructele de cacao.

5. O reclamă la Coca-Cola a fost retrasa de pe piata la inceputurile anilor 80 din Australia  pentru… obscenitate.

6. În 1885, Coca-Cola a fost botezată dupa principalele sale două ingrediente: frunzele de cola si nucile de koka. Tinând cont de tehnologia acelor vremuri, a fost inevitabil ca în compozitia băuturii sa nu se gaseasca o concentratie mica de cocaina, asta până în 1929, când s-a reusit eliminarea ei.

6 lucruri mai putin cunoscute referitoare la celebra bautura CocaCola 4.00/5 (80.00%) 1 vote

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

Leave a Reply