Poporul fara nicio speranta

Am citit de curand un articol halucinant din multe puncte de vedere. Alcatuit pe baza unui sondaj de opinie al unui cunoscut institut, articolul poate fi citit in forma originala aici: http://www.antena3.ro/politica/ceausescu-ar-castiga-detasat-alegerile-prezidentiale-de-anul-acesta-tu-cu-cine-ai-vota-250017.html . Citez din continutul articolului, pentru o mai buna referinta: “… Ceauşescu ar obţine 66% dintre voturile românilor, … premierul ar obţine conform sondajului 31% din opţiunile votanţilor, Crin Antonescu 12%, iar Traian Băsescu 10%”.
Prima prostie imensa care sare in ochi din prima clipa tine de aritmetica, ca urmare sa adunam: 66+31+12+10=119 la suta din totalul votantilor. Probabil institutul s-a obisnuit cu votantii unui anumit curent politic intr-atata incat i-au luat din greseala in calcul chiar si atunci cand era complet contraindicat acest lucru. Pe de alta parte, ziaristul care a preluat stirea probabil nu reusise sa termine clasa I, probabil ca nu frecventase nici clasa zero si probabil ca provenise dintr-o familie dezorganizata, altfel nu se explica de ce nu poate efectua corect o operatie simpla de adunare. Si chiar daca el nu poate, nu are oare niciun sef, nu mai citeste nimeni stirile inainte sa apara pe post?
A doua prostie imensa e mult mai greu de identificat, dar exista. Adica 66% pentru un dictator singeros, care a tinut un popor de douazeci si doua de miliane de oameni (la vremea aceea) in frig, in intuneric, in teroare si ignoranta? Acest procent este dovada unei prostii nemaivazute si nemaintalnite, profunde si totale, fara nicio speranta de indreptare si fara nicio posibilitate de evolutie. Nu reusesc sa gasesc nicio justificare nostalgiei pentru comunism, nu reusesc sa inteleg dragostea pentru un dictator. Exista doar doua explicatii: sau votantul de rand este pe deplin idiot si abrutizat, sau institutul a falsificat datele sondajului. Probabil mai degraba amandoua.
A treia prostie imensa este aparitia pe cel de-al doilea loc a premierului Ponta, seful celui mai incompetent guven al Romaniei din toate timpurile, ca sa parafrazez un premier contemporan. Adica, impui biruri cu nemiluita, aduci tara pe marginea prapastiei economice si politice, invrajbesti romanii mai mult ca niciodata si totusi esti pe locul doi in topul preferintelor? Cata prostie poate incapea intr-un singur popor? Cata capacitate de absorbtie a minciunii si manipularii sa existe?
Popor nenorocit, fara nicio speranta de indreptare!

Apreciati acest articol

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

5 thoughts on “Poporul fara nicio speranta”

 1. Buna ziua.
  Articolul din media din pacate a fost scris de un idiot (intr-adevar, fara prea multa scoala) la comanda, crezandu-se, ca putem inghite orice. Este adevarat ca sunt foarte multi oameni usor de influentat care nu-si pun prea multe intrebari cand vad ceva de genul asta, Dar totusi daca un sondaj de genul asta, ar clasa pe primul loc pe Ceausescu, inseamna ca cei 25 de ani de la revolutie si pana acum au trecut degeaba, prin urmare, posturi de genul asta ar trebui sa ne faca placere.
  Multumesc

 2. Romania se scufunda …in schimb conducerea isi cumpara colace de salvare si ne indruma pe noi sa purtam incaltaminte cu talpa de plumb. Rugam clasa politica multiubita si neinfricata sa stinga lumina la final!

  1. “Conducerea” sunt angajatii nostri, nu sunt cine stie ce personaje intangibile. Votul cerut si primit inseamna un contract ce trebuie respectat, contract ce guverneaza relatiile dintre ales si alegator. Nu ne plac, alegem altii, sunt destui oameni capabili in tara asta. Trebuie numai un pic de vointa ca lucrurile sa mearga mai bine. Alegatorul trebuie sa sanctioneze pe cel pe care l-a ales in cazul in care nu este multumit de actiunile sale, exista atat parghii electorale, cat si parghii sociale si economice aflate la indemana cetateanului pentru a disciplina clasa politica. Si pana la urma exista si justitie in tara asta, daca se constata existenta unui element infractional. Si exista multi infractori cocotati in fruntea statului, un pic de curatenie ar prinde foarte bine tarii.

 3. Din păcate in instituțiile de sondare a opiniei, ca de altfel in toate instituțiile sunt angajate pe baza de nepotism numai scursurile retardate, dornice de pupat in dos, ale societății. Se vrea un sondaj subtil in favorizarea lui Victor “înca-o taxa” Ponta. Se propaga minciuni si se reiau de parca prin repetarea la nesfarsit a minciunii, aceasta devine adevar!

  1. O minciuna nu devine adevar in nici un fel de conditii. Exista tot felul de idioti care incearca sa clasifice comunicarile pe o scara gradata, intre adevar si minciuna, idioti care se autointituleaza filozofi sociali. Nu sunt decat niste oligofreni care trebuie combatuti activ.

Leave a Reply