Coruptia si calitatea constructiilor

Acum vreo doua zile publicam un articol despre influenta calitatii materialelor de constructii asupra calitatii constructiei (http://www.miscarearatiunii.ro/2014/04/09/influenta-calitatii-materialelor-de-constructie-asupra-calitatii-constructiei/). Ieri am citit un articol interesant (http://www.ziare.com/radu-mazare/dna/dosarul-lui-mazare-firma-lui-morgenstern-planuia-lucrari-de-calitate-slaba-pentru-a-maximiza-profitul-1292873) din care citez: “… un alt reprezentant al societatii arata ca trebuie ‘sa discute despre costuri si sa vedem unde le putem reduce. Daca putem sa o facem la materiale, la structura, asta e ceva la care trebuie sa ne gandim si sa gasim o modalitate'”, se arata in documentul procurorilor DNA.” Se pare ca afectarea calitatii lucrarilor de constructii este primul impuls al celui ce vrea sa economiseasca bani in cadrul unui proces de constructie. Structura de rezistenta este cea care poate fi afectata fara sa se observe din exterior, si ulterior oricum va fi acoperita de finisaje. Preturile materialelor de constructie de calitate au ajuns prohibitive asa ca tentatia este mare. Sincer, nu inteleg de ce reprezentantul societatii spunea ca trebuie sa se gandeasca, orice muncitor trecut prin doua-trei santiere mai importante este in stare sa reduca la jumataate costurile materialelor structurii in detrimentul calitatii. Probabil insa ca ei voiau mai mult!

Coruptia si calitatea constructiilor 4.50/5 (90.00%) 2 votes

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

2 thoughts on “Coruptia si calitatea constructiilor”

  1. Poate ca ar trebui sa trebui sa reducă taxele precum TVA, CASS, acciza la carburanti, etc etc si atunci o sa fie mai putini ” constructorii” nevoiți sa ” reducă ” ( a se citi sa fure ) din costuri ca sa poată sa rămână pe piața.

    1. Sunt unii care accepta sa iasa de pe piata in loc sa fure, dar sunt putini iar toti ceilalti se grabesc sa umple locul lasat gol de cei cinstiti. Nu o sa fie bine in Romania.

Leave a Reply