Mostre de prostie

Intotdeauna am sustinut ca rasfoirea presei nu aduce cititorului o informatie de calitate, in acest sens informatia trebuind cautata cat mai aproape de sursa. Insa rasfoirea presei online lasa cititorului posibilitatea sa urmareasca reactiile comentatorilor la articolul cu pricina, reactii care in procent de cel putin de 80% sunt dictate de politica de imagine a site-ului pe care apar informatiile si sunt exprimate in general de un grup mic de oameni care posteaza sub diverse nume, oameni care cel mai probabil isi castiga existenta din aceasta activitate. Nu este nimic in neregula in a-ti castiga existenta publicand pareri personale pe site-urile ce fac revista presei, este insa neplacut pentru toata lumea si nociv pentru societate sa promovezi idei si concepte fara legatura cu realitatea, care servesc unor afaceri de nisa sau intereselor mediului politic, care sunt foarte departe de a fi sustinute stiintific si care nu fac decat sa mareasca prapastia dintre perceptia publicului asupra unui anumit subiect si adevarul determinat in mod stiintific asupra acelui subiect. Din cand in cand apar comentatori care sunt manati de un alt fel de ambitii, care poarta o cruciada personala si care se exprima cu vehementa si fara nicio urma de ratiune. Acestia sunt cei care isi inchipuie ca detin adevarul absolut despre un anumit subiect, au acumulat toate cunostintele existente despre acel subiect si au datoria sfanta de a ii destepta si pe cei mai putin norocosi despre acest subiect. In general, acest tip de comentatori apar la articolele care trateaza subiecte cu mare sustinere populara: religia, minoritatile, alimentatia, sanatatea si cateva altele. Si acesti din urma comentatori sunt la fel de nocivi pentru societate, poate chiar mai nocivi deoarece sunt activisti din convingere si isi desfasoara activitatea in egala masura si in viata de zi cu zi, in afara mediului virtual. In orice caz, in afara celor doua tipuri de comentatori, cei platiti si cei manati de nebunie si prostie nu prea se mai intalnesc altfel de comentatori, oameni normali, oameni a caror parere as vrea sa o aflu, oameni care isi exprima pareri personale, pro sau contra unui subiect, dar fundamentate, fara pasiuni exagerate si fara argumente stiintifico-fantastice. Astfel de comentarii se gasesc in general in unele bloguri personale, dar probabil autorii nu gasesc de cuviinta sa isi bata capul si cu site-urile presei centrale. Una peste alta, mediul online este poluat de tot felul de opinii si idei care nu sunt fundamentate, nu pot fi sustinute rational si nu fac bine societatii. Cum cenzura acestora ar lasa mediul online lipsit de continut, cred ca singura posibilitate de corectare a acestei situatii ar fi crearea unui reflex de exprimare a opiniei la nivelul cititorului obisnuit, care sa mai dilueze, sa mai modereze cantitatea imensa de prostie revarsata peste mediul online.

Mostre de prostie 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

One thought on “Mostre de prostie”

  1. Da intr-adevar lucrurile se prezinta asa, insa trebuie pedepsit fara mila onanismul si prostitutia prezentate la TV vezi -Maruta, Acces direct, Nora pentru mama, Un show pacatos etc. Alo CNA! ce p…. mea faceti pe banii nostri?

Leave a Reply