Am platit benzina mai ieftin la Viena decat la Bucuresti

Nu este o gluma, la Viena benzina este mai ieftina decat la Bucuresti, am atasat bonurile fiscale drept dovada.

Bon fiscal Viena
Bon fiscal Viena
Bon fiscal Bucuresti
Bon fiscal Bucuresti

 La Viena, benzina standard fara plumb este 1.366Euro/litru * 4.4553Lei/Euro = 6.08Lei/litru.

La Bucuresti, benzina standard fara plumb este 6.38Lei/litru.

Da, e bine, avem ce am votat, avem ceea ce meritam. Si daca credeti ca Viena este un loc unde benzina este ieftina va contrazic si redau mai jos cateva preturi de la statii de carburanti din Europa:

– Franta, Bretania, statia Leclerc – Pleumeleuc, Benzina standard fara plumb (10% bioetanol) – 1.421Euro/litru = 6.33Lei/litru

– Franta, Bretania, statia Leclerc – Pleumeleuc, Motorina standard – 1.279Euro/litru = 5.69Lei/litru

– Franta, Alsacia, statia Système U – Super U – Russ / Schirmeck, Benzina standard fara plumb (10% bioetanol) – 1.41Euro/litru = 6.28Lei/litru

– Franta, Alsacia, statia Système U – Super U – Russ / Schirmeck, Motorina standard – 1.254Euro/litru = 5.58Lei/litru

– Germania, Freiburg, Statia BFT,  Benzina standard fara plumb – 1.429 Euro/litru=6.36Lei/litru

– Germania, Freiburg, Statia BFT,  Motorina – 1.289 Euro/litru=5.74Lei/litru

– Germania, Aindling, Statia Seitz Tankstellen,  Benzina standard fara plumb – 1.419 Euro/litru=6.32Lei/litru

– Germania, Aindling, Statia Seitz Tankstellen,  Motorina – 1.319 Euro/litru=5.87Lei/litru

Nu mai continui cu exemplele, as putea continua la nesfarsit cu tari ca Polonia, Cehia, Bulgaria care au guverne un pic mai decente si mai sanatoase mintal. Morala? Cascati bine ochii cand votati data viitoare. A! Si mergeti la vot, altfel viitorul guvern va fi decis tot de pensionari si minoritati.

Am platit benzina mai ieftin la Viena decat la Bucuresti 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Share...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this page

4 thoughts on “Am platit benzina mai ieftin la Viena decat la Bucuresti”

  1. Din pacate suntem pe locul 8 in Europa la costul carburantului, se pare insa suntem pe locul 46 la puterea de cumparare si dupa noi mai sunt numai Georgia, Armenia si Azerbaijan.

    1. Stii, m-am gandit si cred ca este nociv sa ne comparam cu altii. A fi bun sa rau prin comparatie este o iluzie, este exact asa cum se intampla acum in invatamant in anii mici, toti iau diplome, toti sunt buni la ceva prin comparatie cu colegii lor. Dar acest fenomen face sa dispara competitia, deoarece dispar varfurile care pot constitui o referinta durabila, ceva ce trebuie sa urmaresti, sa ajungi si sa depasesti. Pe termen lung nu face decat sa ii prosteasca definitiv pentru ca nu vor ma simti nevoia de competitie, de perfectionare. Asa a fost si cu benzina, atat ne-a repetat guvernul ca trebuie sa aliniem preturile, ca trebuie sa scumpim benzina din cauza altora, ca pana la urma am ajuns cu una dintre cele mai scumpe benzine din Europa. Si culmea, celor mai multi li se pare corect. Accepta, se supun, scot mai multi bani din buzunar si gata, e bine asa! Si pentru ce? Pentru ca unul sau altul trebuie sa stranga bani pentru campania electorala ce urmeaza si pentru ca in viitor oricum nu stica. Costurile? Pai intuitiv va urma o crestere generala a costurilor reflectata in preturile de vanzare, apoi in inflatie, caci procentul inflatiei este cel mai usor de falsificat, toti il inghit fara sa carcteasca si multe altele. Mai putin intuitiv va insemna consolidarea actualei clase politice a Romaniei si afundarea tarii mai mult in mocirla, accentuarea distrugerii faramei de economie si adancirea dependentei cetateanului fat de stat. Frumos!

  2. Asa ne trebuie, daca societatea civila nu reactioneaza in niciun fel! Asa ne trebuie daca am vandut toate societatile strategice ale Romaniei, ca sa putem sa ne indatoram FMI -ului….. gaze, electricitate, paduri etc etc Nu am vazut pe nimeni sa stea “la racoare” pentru inalta tradare, pentru suminarea economiei de stat. Nici pe cei ce au vandut, nici pe cei ce au dat fabricile la fier vechi.
    Asa ne trebuie!

Leave a Reply